En publikasjon fra Norsk Netthandlerorganisasjon • © NNO
NNO's nettside.

Publisert: 09.10.2008

Ny nettbutikk til jul?

Det har aldri vært lettere å starte nettbutikk! Gjennom medlemsskap i NNO, kommer du til et dekket bord med leverandøravtaler som gir deg akkurat de løsningene du trenger.

Hvis du selger varer over disk eller pr postordre, bør du nemlig i tillegg ha et utsalgssted på nettet. Hvor viktig dette er, fremgår av en artikkel fra E-HANDEL.DK høsten 2007 kalt «Danskerne klar til jule e-handel!». Artikkelen bygger på en forbrukerundersøkelse som viste e-handelens eksplosive vekst.

I november i år, meldte E-HANDEL.DK at Dansk e-handelsanalyse nylig har offentliggjort en prognose for 4. kvartal 2008, som viser at årets julesalg på nettet har økt ytterligere 10% i forhold til i fjor.

Av Morgan G. Lindstrøm

De to artiklene fra E-HANDEL.DK, som gjengis nedenfor, viser at en fungerende tilstedeværelse i e-handelsmarkedet blir mer og mer nødvendig for å være konkurransedyktig innen moderne handel.

Hvis du driver butikk og ikke har en nettbutikkløsning fra før, vil det imidlertid være lettere å komme i gang med e-handel ved hjelp av NNO's løsninger, enn om du måtte finne frem til alle løsningene på egen hånd.

Du kan ta i bruk ferdige nettbutikkløsninger levert av Bysant, med de rabatter som et medlemsskap i NNO gir deg. Du kan også opprette elektroniske betaligsløsninger, ved enkelt å ta i bruk ferdige, prisgunstige avtaler gjeldene for NNO's medlemmer.

Den danske undersøkelsen det er henvist til i artikkelen fra E-HANDEL.DK viser at forbrukernes tillit til elektronisk handel var sterkt stigende rundt julesalget i 2007. Det var bare 5% som så sikkerhet som en hindring for å handle på nett. Skepsis til elektronisk handel har muligens vært noe større i Norge enn i Danmark, men denne skepsisen vil avta også her hjemme - spesielt for de nettbutikkene som godkjennes for bruk av NNO's sertifiserings-system, fordi en sertifisering av NNO garanterer forbrukeren en seriøs handel.

Hvis du driver forretning og ikke har en fungerende nettbutikkløsning, bør du sterkt overveie å søke medlemsskap i NNO og gi deg selv en nettbutikk til jul! Da vil nettbutikken din være veletablert innen neste julesalg, og du kan feire nyttår 2010 klar for å møte det neste tiårets handelsmønstre.

E-HANDEL.DK 30.10.2007

Danskene klare for jule e-handel!

Oversatt av Morgan Lindstrøm

Danskene orker ikke å stå i kø i desember. To av tre danske internetbrukere regner med i høyere grad å anskaffe julegavene over nettet i år i forhold til forrige jul. Det viser den nyeste brukerundersøkelsen fra handelsnettverket Rabatus.

Internetts popularitet i julehandlen understrekes av at bare seks av 100 spurte internettbrukere kategorisk avviser å ville kjøpe over nettet i den kommende juletid, som snart inntar kongeriket.

«Vi vil ennå en gang se en eksplosiv vekst i den danske nett-julehandelen, hvor flere forbrukere vil prøve seg på netthandel for første gang,» sier Martin Dalgaard Andersen, adm. direktør i Rabatus i en pressemelding.

39% af de spurte regner med å køpe over 10% av sine julegaver på nettet. Flere enn hver tredje svarer at den største hindring for å handle ytterligere over nettet, er at forbrukeren ønsker å se varen før køpet.

«Undersøkelsen bekrefter at nettbutikkene bør legge omtanke i produktpresentasjon, brukervennlighet og klar information om levering. Hvis man ikke oppnår dette, er utvalget av nettbutikker blitt så stort, at forbrukeren går til konkurrenten,» lyder det fra Martin Dalgaard Andersen.

Rabatus-undersøkelsen er foretatt blant 1011 internettbrukere. Den viser også at særlig film, musik, bøker og magasiner vil ligge under juletræet i år.

I tidligere undersøkelser har forbrukerne vært nervøse for sikkerheten rundt netthandel, men den nye meningsmålingen avslører at kun 5% ser sikkerhet som en hindring for nethandel.

E-HANDEL.DK 25.11.2008

Juleprognose for e-handelen 2008:
Fremgang på 10%

Oversatt av Morgan Lindstrøm

E-HANDEL:DK: Julehandlen på nettet forventes å slå rekorden fra forrige år med en fremgang i online betalingstransaksjoner på hele 10%. En stor overraskelse, mener e-handelsfondets direktør Lars Schmidt Larsen, tatt i betraktning av finanskrisens omfang.

Dansk e-handelsanalyse har nettop offentliggjort en prognose for julesalget på nettet i 4. kvartal 2008. Prognosen, som er beregnet på bakgrund af tidligere offentliggjorte betalingstransaksjoner fra PBS, viser at forbrukerne vil gennomføre ca 10 % flere betalinger i 4. kvartal 2008, sammenlignet med samme periode siste år.

Det samlede antal online betalingstransaksjoner i 4. kvartal 2008 forventes således å nå ca. 9,8 millioner.